İçindekiler
Sanal Pazarlar
Ürünlerinizi yalnızca kendi sitenizde değil de popüler internet mağazalarında da satmak oldukça etkili e-ticaret stratejilerinden yalnızca biridir. Peki sanal pazarlara nasıl üye olabilirim, gerekli evraklar nelerdir diye düşünenlerdenseniz sizler için rehber oluşurduk;
Sanal Pazar Nedir?
Sanal pazarlar ürün ve hizmetlerinizi, dijital olarak pazarlayıp satabileceğiniz sanal platformlardır. İnternet alışverişlerinin gün geçtikçe arttığı günümüzde özellikle mobil cihazlar kullanılarak alışveriş hacminin arttığını yakın çevrenizden hatta kendinizden yola çıkarak bile gözlemleyebilirsiniz. Sanal pazarlara örnek verecek olursak; N11, Gittigidiyor, Hepsiburada, Amazon, E-Pttavm, Trendyol, Çicek Sepeti vb. birçok dijital mağaza görebilirsiniz.
Ürünlerinizi internet üzerinden pazarlamanın birçok yolu vardır. Ürünlerinizi kendinize ait olan e-ticaret web sitesi üzerinden ya da sanal pazar yerleri (N11, Gittigidiyor, Hepsiburada, Amazon, E-Pttavm, Trendyol vb.) üzerinden veya her ikisini de kullanarak satış yapabilirsiniz.
Sanal Mağaza Nasıl Açılır?
Çağımızın internet çağı olması, ürünlerin sergileneceği fiziki bir mağaza ihtiyaç duyulmaması hatta belki en iştah kabartan noktası kira giderinin bulunmaması, 7/24 satış yapılabilme olanağınız olabilir. Düşünsenize vitrininiz sürekli açık, müşteriler diledikleri gibi gelip alışveriş yapabiliyor, her müşteri çin ayrıca ürün gösterme ve açıklama ihtiyacı duymuyorsunuz. Sahi mükemmel! Peki bu sanal mağaza nasıl mı açılıyor; Türkiye Cumhuriyeti vergi numarası olan bir şirkete sahipseniz sanal mağaza açabilirsiniz!
Sanal Pazarlar İçin Gerekli Evraklar
Online olarak pazar yerine başvuru yaptıktan sonra pazar yeri tarafından talep edilen evrakların gönderilmesi gerekmektedir. Pazar yerleri tarafından talep edilen evraklar genel olarak şu şeklde sıralanmaktadır:
Şahıs Şirketleri İçin:
- Vergi Levhası
- İmza Sirküleri
- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
- Pazar yerleri İle Yapılan Sözleşme Evrakları
Sermaye Şirketleri veya Adi Ortaklıklar İçin:
- Güncel Faaliyet Belgesi
- Vergi Levhası
- Kuruluş Ticaret Sicil Gazetesi
- İmza Sirküleri
- Ortaklık Sözleşmesi (Adi Ortaklıklar İçin)
- Pazar yerleri ile Yapılan Sözleşme Evrakları
Sanal pazar başvurusunda ihtiyacınız olan belgeleri sıraladık. Bol kazançlar için atacağınız ilk adım dileriz yararlı olmuştur. Siparişiniz çok, kaygınız az olsun!