2 milyondan fazla aktif kullanıcısıyla dünyanın en popüler açık kaynak kodlu ücretsiz e-ticaret yazılımı WooCommerce ile ilgili merak ettiğiniz her şey bu yazıda!
İçindekiler
WooCommerce Nedir?
WooCommerce 2 milyondan fazla aktif kullanıcısıyla dünyanın en popüler açık kaynak kodlu ücretsiz e-ticaret alt yapısıdır. Güçlü ve çok katılımlı ekosistemiyle birlikte her geçen gün hızla gelişmektedir. Dünyanın en popüler içerik yönetim sistemi WordPress üzerinde ücretsiz bir eklenti olarak çalışmaktadır.
WooCommerce tema ve eklentilerle özelleştirilerek çok etkili hale getirilebilir. Mevcut başlangıç teması ve eklentileri ise giriş seviyede e-ticaret ihtiyacınızı çözmeye aday.
WooCommerce Özellikleri Nelerdir?
- İstediğiniz kadar ürün listeleyebilirsiniz.
- İstediğiniz kadar ürün görseli ekleyebilirsiniz.
- Farklı para birimlerini destekler.
- Ürünlere yorum yazabilirsiniz.
- Ürünleri rapor edebilirsiniz.
- İndirimli fiyat ekleyebilirsiniz.
- Farklı ülkelere satış yapabilirsiniz.
- Kapıda ödeme, Havale, Kredi kartı ile ödeme alabilirsiniz.
- Vergili fiyat ekleyebilirsiniz.
- İstek listesi ekleyebilirsiniz.
- Sepet ekleyebilirsiniz.
WooCommerce Nasıl Kurulur?
WooCommerce Eklentisi Nasıl Yüklenir?
WooCommerce eklentisini sitemize kurabilmek için ilk olarak admin panelimize giriş yapmamız gerekmektedir ondan sonra panelimizden “Eklentiler” kısmına girip “Yeni Ekle” tuşuna tıklamalıyız.
Bu aşamadan sonra gelen sayfanın sağ üst kısmındaki arama yerine “WooCommerce” yazıyoruz.
Gelen arama sonuçlarından WooCommerce’i bulup “Şimdi Kur” butonuna basıyoruz.
Kurulduktan sonra eklentiyi “Etkinleştir” butonuna basarak aktif hale getiriyoruz.
Biraz bekledikten sonra karşımıza böyle bir yer gelecek.
WooCommerce Kurulumu Nasıl Yapılır?
“Evet, lütfen” butonuna basarsak WooCommerce için detaylı bir kurulum sayfasına yönlendiriliriz ve buradan eklenti için daha fazla ayar ekleyebilirsiniz fakat isterseniz “Şimdi olmaz” butonuna tıklayarak bu aşamayı geçebilirsiniz sitenizde WooCommerce zaten kurulmuş bir şekilde gelecektir ama biz daha detaylı bir anlatım sunmak için “Evet, lütfen” butonuna tıklayarak devam edeceğiz.
WooCommerce Nasıl Adres Eklenir?
“Evet, lütfen” butonunu tıkladığınız zaman ilk olarak karşınıza adresinizi girmeniz için bir bölüm açılacak bu bölüme adresimizi girip “Devam et” butonuna tıklıyoruz.
“Devam et” butonuna tıkladığımızda karşımıza böyle bir yer gelecek.
Burada WooCommerce size daha iyi bir hizmet sunabilmek için mağaza verilerinizi takip etmek için izin istiyor eğer kabul ediyorsanız “Yes, count me in!” kutucuğuna tik atıp “Devam et”i tıklatınız ama kabul etmiyorsanız kutucuğu hiç ellemeden devam ediniz.
WooCommerce Ayarları Nasıl Yapılır?
Bu bölümde ise WooCommerce size işletmenizi soracaktır bu kritik bir önem taşımamaktadır sadece ne satmayı planlıyorsanız onun kutucuğuna tik atın ve devam edin.
Şimdiki kısım ise biraz önemli çünkü burada seçeceğiniz ayarlar sizin WooCommerce arayüzünüze eklentiler yapacaktır fakat gördüğünüz üzere bazıları için para vermek zorundasınız buradan nasıl bir satış yapacaksak kutucuklarına tıklayıp devam ediyoruz.
Bu kısımda WooCommerce size ne kadar ürün satacağınızı ve bu ürünleri başka bir yerde satıyormusunuz diye soracak ne kadar ürün satacağımızı ve başka bir yerde satıyorsak nerede sattığımızı seçiyoruz ve seçtiğimiz zaman WooCommerce size yeni bir alt bölüm açıyor oradan başka nerede sattığınızı veya nerelerde satmak istediğinizi seçebilirsiniz ve ondan sonrada “Devam et” butonuna tıklayabiliriz ve devam edebiliriz.
Şimdi ise E-Mağazamızın temasını seçeceğiz temalar ücretsiz veya ücretli olabilir istediğimizi seçebiliriz ve sonra çıkan “Continue with my active theme” butonuna tıklayıp devam edebiliriz.
WooCommerce Jetpack Nedir? Jetpack Ne İşe Yarar?
Son olarak WooCommerce size Jetpack eklentisi kurmak ister misiniz diye soracak peki Jetpack ne işe yarar? Jetpack sitenize vergiler, güvenlik ve hız ile ilgili bazı özellikler sunan ücretsiz bir eklentidir eğer isterseniz “Yes please!” tuşuna basabilirsiniz istemezseniz de “Hayır, teşekkürler” butonuna tıklayabilirsiniz.
Ve artık WooCommerce eklentimizi kurmuş bulunmaktayız eğer panelinize bakarsanız panelinizde şuan “WooCommerce”, “Analiz”, “Ürünler” ve “Pazarlama” adında 4 tane yeni sayfa geldiğini görebilirsiniz.